Roel uit de Tramstraat terug

Tekens van leven uit "dat andere huis" (Roel K)

Soms gebeuren er dingen waar je van denkt dat ze niet toevallig zijn. Zo werd ik afgelopen najaar redacteur van de enige echte Eindhovense live talkshow SPAM, elke laatste zondagmiddag van de maand in Grand Café Berlage. (zie www.skke.nl en klik door naar SPAM). En Berlage is van Léon H, dus zag ik die ook weer wat vaker. En toen kwam Rikie met berichten over de reünie van de Van Kinsbergenstraat en toen was het hek van de dam. Is het al weer 35 jaar geleden?

De Van Kinsbergenstraat en de Tramstraat (want zo heette dat "andere huis") hadden een heel bijzondere en ambivalente relatie. Beide huizen probeerden zich te profileren en liepen toch weer regelmatig ongemerkt in elkaar over. Gemeenschappelijke noemers waren natuurlijk politiek en muziek en daarin ontmoetten we elkaar ook regelmatig. En streden we om de eerste prijs: wie is linkser, wie is bewuster, wie is muzikaler? Ik heb hetzelfde soort herinneringen aan de Tramstraat als anderen aan hun tijd in de Van Kinsbergenstraat. Er moeten in die tijd bijzondere dingen met ons gebeurd zijn: de herinneringen rollen over ons en elkaar heen.

De Tramstraat leverde aan deze gemeenschappelijke herinneringen natuurlijk Jan V (met de mondharmonica aan de mond geboren), Rob P(snoeiharde muziek, stuff en humeurigheid), Teo K (politiek en muziek), José J (gul en goedlachs), Noël (jojo, bas en stoned), mijzelf (vooral muziek) en Ank M (nu Anna en mijn lief).

Stamgasten waren Paul B, Piet Hein de V, Hendrik van G, diverse klaplopers en uitvreters en menigmaal heel even (misschien wel stiekum) een Kinsbergenaar. Voor wat jammen, een jointje, een huisfeest of zo maar even.

Anna en ik hebben zo'n vier en een half jaar op de Tramstraat gewoond en kwamen uiteindelijk in een huis met Frits M en Nell N. Met onze drie kindjes. Daarna met z'n drieën. Onze Ben is nu 27 en dit voorjaar afgestudeerd aan de Hogeschool.

Natuurlijk is de muziek gebleven. Vele bandjes in verschillende formaties, maar altijd met Teo K, al 35 jaar dus… Onze huidige band heet SHERPA (sherpa.dse.nl of www.dse.nl/sherpa ). We hebben 1 CD gemaakt en zijn bezig met de tweede. Als er belangstelling is komen we spelen op het feest. Lekkere pop/rock met veel invloeden uit de afgelopen 35 jaar.

Ik heb er zin in!! Vooral om bij te kletsen en te zien hoe een mens in 35 jaar kan veranderen.
Tot ziens op 12 juni.
Roel
top
Politieke Commune Huishouden De bewoners en ander volk kunst,muziek,sport,feesten,ontspannen en verder Annemarie het pand op zoek naar/presentielijst