Kapitaal terug

De werkgroep "Het Kapitaal" kreeg een globaal plan voorgelegd met een bijbehorend draaiboek voor de tentoonstelling. Het was gemaakt door Niek Verdonk en Peter Versteegen.

Doel: door confrontatie met een aantal problemen, de mensen bewust maken van hun eigen werk- en leefsituatie, het doen onderkennen van hun vervreemding en onderdrukking zodat zij hiertegen in opstand komen.

Er werd iemand aangewezen die de financiŽn moest regelen. Er kwam een speciale PR vertegenwoordiger. De onderwerpen waren al vastgesteld en werden verdeeld onder de werkgroepleden. In de sinaasappelkistjes die op zolder stonden werden de artikelen verzameld. Gelukkig deed de spelling er in die tijd niet zoveel toe. Het ging erom WAT je zei. En we hadden iets te vertellen, getuige de inleiding die, als ik het goed heb, geschreven is door Frank. (Sorry Frank, ik weet dat je het nu iets anders zou zeggen)

Maar oordeel zelf, zoveel is er niet veranderd. De namen van landen zijn veranderd. Vietnam is nu Irak. Het jargon is nu van een andere ideologie afkomstig. De spelling is gelukkig weer aan regels gebonden maar Amerika is nog steeds Amerika, "de politieman van de wereld" en het miljeu bederft voort, discriminatie blijft, net als de armoede in de wereld en de macht van het Kapitaal. (Al zit het nu ook bij andere criminelen)

Het is tijd voor een nieuwe tentoonstelling, dames en heren.

top
Politieke Commune Huishouden De bewoners en ander volk kunst,muziek,sport,feesten,ontspannen en verder Annemarie het pand op zoek naar/presentielijst