Reactie Ied op Jan D terug

18 september 1969
Ja Jan, (leuk van je te horen !!) het kan heel goed zijn dat we alweer op 19 september thuis waren en dus niet in Den Bosch hebben overnacht. Ik was behoorlijk geschokt door de gang van zaken (de handboeien en zo) en ik herinner me een cel met een bed, maar het kan heel goed zijn dat we daar niet hebben geslapen. Het lijkt me toch aannemelijk dat we allemaal op dezelfde tijd zijn losgelaten. Het te dure stadhuis is een goede toevoeging en inderdaad (ook) een reden geweest voor veel mensen om te demonstreren.

Demonstreren anno 2004.
In Duitsland is een bedrijfje gestart dat stand-in demonstranten verhuurt. Als je geen tijd of zin hebt om zelf op straat te gaan lopen kan je iemand inhuren die voor jou je leuze op spandoek meedraagt in de demonstratie, terwijl je zelf doorgaat met je bezigheden van alledag. Ook dat gat in de markt is dus alweer gedicht.

Toevoeging 18 september.
Jan, de letterlijke tekst van de verklaring die we moesten ondertekenen luidde als volgt: "BEVEELT dat verdachte zich gedurende een termijn van zes maanden er van zal onthouden deel te nemen aan een volksoploop, een samenscholing of een betoging, waarvoor door de overheid geen toestemming is verleend".
Zelf vind ik geen toestemming krijgen iets anders dan een verbod en ik vraag me ook af of deze zin betekent dat de verdachte na zes maanden weer wel mag meedoen aan zo'n volksoploop enz.
Het moeilijke van de ondertekening van de verklaring was dat we er alleen voor stonden, dat we niet wisten wat er met de anderen gebeurde, of die wel of niet tekenden enz. Zeker bedoeld om te intimideren.

Groet Ied

Reactie Jan D: 18 september 1969
Meer Ied
Politieke Commune Huishouden De bewoners en ander volk kunst,muziek,sport,feesten,ontspannen en verder Annemarie het pand op zoek naar/presentielijst