Maaike Helder deel twee terug

Maaike Helder schreef op dinsdag 3 augustus 2004:

Na mijn vakantie verrast door de nogal heftige reacties op mijn mailtje. Natuurlijk is er niks mis met een reunie, wat mij in het verkeerde keelgat schoot was de zelfingenomenheid van de site.
Jullie ervaringen zijn heel herkenbaar: loskomen van thuis en eigen normen en waarden vinden, politiek, revolutie, sex, drugs enz. Voor iedereen van die generatie best van belang voor zijn eigen ontwikkeling. Maar ik vind de toon van de site dat het allemaal zo speciaal en belangrijk is getuigen van een gebrek aan groei en relativering. Dat bedoelde ik.


Dag Maaike Helder,
Ik weet niet hoe jij op deze site (kinsbergen35) terecht bent gekomen. Wij gingen ervan uit dat de site alleen bekeken zou worden door de betrokkenen uit die tijd, die we gaandeweg op het spoor zouden komen. Als een soort communicatiemiddel en voorbereiding.
Het was niet de bedoeling een document voor de rest van de wereld te maken, want daarvoor is inderdaad de keuze voor deze persoonlijke benadering niet geschikt. Toch bedankt voor je reactie, het heeft aardige chats opgeleverd.
Het verbaast me ook waarom je na je eerste opmerking, daarna toch weer bent gaan kijken. We gaan nog even door met de website.
Die website wordt overigens alleen door mij en mijn zoon gemaakt dat wil zeggen dat de toon door mij is gezet en dat ik mezelf het gebrek aan groei en relativering aan zal rekenen. Dat doe ik met een glimlach omdat je in zekere zin gelijk hebt. In bepaalde opzichten gedraag ik me nog hetzelfde als 35 jaar geleden en relativeren kan ik redelijk goed maar niet waar het 't verleden betreft. Ik geloof zelfs in een "maakbare samenleving", maar dan wel via een verborgen werkplan. Dat zijn de, vaak onbedoelde, (bij) effecten van werkplannen en leerplannen.
Mag ik je groeten en ik ben blij dat je nog af en toe meekijkt.
Hannie Boumans

Maake Helder deel een

top
Politieke Commune Huishouden De bewoners en ander volk kunst,muziek,sport,feesten,ontspannen en verder Annemarie het pand op zoek naar/presentielijst